PastoRia.nl

woensdag
28 September 2022


Menu

Stil Verdriet
Column Dolores
Over Dolores
Literatuurlijst
Contact opnemen

Gastenboek:
 - Tekenen
 - Bekijken

Terug naar PastoRia.nlSTIL VERDRIET

INTRODUCTIE
 
Een nieuwe pagina op de Pastoria-site.
Om ruimte te geven aan mensen die een kind hebben verloren en zich via deze weg kunnen of willen uiten.
Een aanbod van Pastoria.nl om  een laagdrempelig contact te bieden aan mensen in eenzelfde situatie – lager dan een gesprek met de officiële hulpinstanties en uitgetild boven zomaar een koffiepraatje.
Een ervaringsdeskundige, een jonge vrouw, vertelt op haar eigen pagina over haar ervaringen, het proces van het verdriet verwerken en toch samen verder leven.
Pastor Ria en een wijkverpleegkundige ondersteunen haar in haar wens om iets te mogen betekenen voor mensen die in hetzelfde proces zitten. Als een klankbord voor de stilte in je lijf.
Misschien is het mogelijk om bij en met elkaar je stille verdriet te delen.
Een persoonlijke literatuurlijst rondom het thema is door deze moeder bijeengezocht.
 
 
Als verdriet zichtbaar zou zijn of de stilte in je lijf zich uit zou kunnen schreeuwen, dan… Ja, wat dan? Tegenover me, op mijn werkkamer, zit een jonge verzorgde vrouw. Haar levensverhaal beslaat in tijd de hele morgen. Nog dagenlang ben ik er zelf mee bezig. Op indrukwekkende wijze hoor ik hoe zij en haar man geprobeerd hebben het verlies van twee jonge kinderen een plaats te geven in hun leven. Heel groot verdriet wisselde zich af met het grote geluk van een gezonde zoon. Een moeder van drie kinderen die nog één kind in haar armen kan houden. Zo graag hadden zij en haar man een meer-kinderen gezin gevormd. Maar het noodlot sloeg toe en hun zoontje groeit op met slechts de foto’s van zijn zusje en broertje en de herinneringen verteld door zijn vader en moeder.
 
Stil verdriet, dat door de omgeving ook nog onzichtbaar wordt gehouden. Je kindje is immers niet meer zichtbaar aanwezig in je gezin.
Hoe ga jij/jullie daar mee om?
Hoe leef je daarmee verder?
Wie heeft ervaringen zo doorleefd dat een ander daar wellicht mee geholpen kan zijn?
Hoe hebben jullie je verdriet een plaats in jullie leven gegeven?
Herken je de problemen die Dolores verteld in haar eigen verhaal?
Heb je suggesties voor anderen die je wilt delen?
 
Allerhande vragen tuimelden over de tafel heen, toch willen we heel duidelijk niet meer zijn dan een klankbord voor anderen. Daarom: beschouw deze ruimte als een eerste handreiking.
 
Ria Casalod

 
^^^ Menu ^^^
  


Website 2002 - 2014, copyright © Pastor Ria